May 08, 2009

Langkawi : Dataran Helang

Demam HDR Bain masih lagi belum dapat diubati. Lebih kronik dari mana² jenis demam selsema yang wujud pada zaman ini! hehe.....

Buat permulaan ceritera perjalanan Bain di Langkawi, gambar di Dataran Helang, Langkawi menjadi pilihan sebagai mukadimah hikayat sepanjang kejohanan Sukan Badan Berkanun Malaysia 2009.

Banyak gambar² yg best² sempat Bain amik. Gambar² yg Bain rasa terbaik dan beshh sangat utk dibuat eksperimen dan dipertontonkan pada rakan² semua yang baik hati. :) Jadi, inilah hasilnya utk tatapan semua.....

Ady sedang merenung memikirkan masa depan...ekekek...


*Feel free to comment ya! Tenkiu.....;)

70 comments:

Sulela said...

Oooooohhhhh...cantik sungguh! Helang tu nampak hidup. But look at the sky...rasa macam helang tu tengah terbang gagah je...hehehe

Shemmi said...

Yummieee!!

cantek nyerrr...helang tu mcm real..

emh...comel2!

Shemmi said...

suke yg last pic...
sebab...em..entah..mcm best je "cerita" dlm gambar tu..

baincardin said...

Sulela, time tu, bain pusing² keliling helang tu nak carik d best angle amik gambar. then, main snap byk²! :)

baincardin said...

Shemmi, kat situ panas banget deh. kekadang mendung, sbab byk awan tebal, kejap timbul, kejap hilang awan² tu. ^_^'

~~~ kay ~~~ said...

salam pagi Jumaat bain...
soooooooo nice!
(kay dah lama x ke Langkawi... last pegi 2006 dulu)

have a lovely day!
(^_^)

baincardin said...

slamat pagi Kay! Mulakan pagi anda dgn mood yg bestttt ok! ^_^

Seminggu Bain kat Langkawi tu, x habis lagi berjalan kat sana sebenarnya! Byk tempat² yg best² bain x sempat lagi pergi. Maklumlah,....kena buat kerja sekali time tu.

Kay harus pergi sana lagi coz ada banyak tempat² baru utk tourist dah siap.

Nanti Bain post lagi gambar² yg best² kt Langkawi tu ye.Tunggu....

Anny said...

wahhhhhhhhhhhhh wahhhhhh wahhhhhhhhhhhh... gambor Ady best sungguh!

Masa depan Ady mesti cerah :)

Anny said...

saya suka tu 2nd last tuuuuuuuu jugo... helang tu macam baru turun dari heaven.. wah.. saya sukaaaaaaaaa semuanyaaaaaaaaaa.. best bestnya the clouds!

great shots Bain!

~~~ kay ~~~ said...

i wish i could...bain!!! lately pretty busy.... huhuhuuuuu
kay setia menunggu your next entry dgn gambar2 yg lebih menarik yer...
(^_^)

baincardin said...

thanks Anny! Waahhhh!!!!! u looked so excited ye? :) pic Ady tu, matahari dilindungi awan, bain snap gambarnya dgn force flash. maka inilah hasilnya.

and then, don't forget : HDR as usual! ^_~

baincardin said...

waah....kay pun sama ni, excited ni. :) Orait! nanti Bain post lagi gambar² best kat sini. nantikan ya...^_^

ღ lyne ღ said...

lawa nye gambar :)

Aku Ady said...

Tu lah.......aku rase memang cerah mase depan ady......time kasih kpd sesiape yg mendoakan.............huhu.......gambar ady klu x de dlm tu mmg x jd HDR tu.......bain merayu² suruh aku jd model.....hahaha.....

baincardin said...

thanks ღ lyne ღ ! :)

baincardin said...

haha..yelaa tu Ady! tengoklaa cameraman nya saper kan....heheh...

baizurah abdullah said...

cantekk!!! bai suka no 1 dan 3

baincardin said...

waah!....bai, kamu harus ke Langkawi! byk tempat² menarik boleh amik gambar! ^_^

Aki (kotakitam) said...

Nice pics! Cam Bai, Aki pun suka no 1 dan no 3!

yunus said...

WA....byk nyer snap gambar di Langkawi! boleh tahan yer Bain. lawa2 gak angle yg ko snap nih :)
kalo ko pakai dslr nanti, mesti byk yg ko boleh explore..

:) good job bro.

yoon see said...

Wow! Wow! Habat betul gambar-gambar Langkawi.
Too bad, when I first visited Langkawi and I had an accident then almost 6 months with a plaster broken leg....since then belum ada chance to revisit again.
Thanks, all rea so stunning!
The last photo is a great portrait cum skyline photo. Cool!

yoon see said...

Happy Mother's Day to you Bain:)

baincardin said...

Aki, ko ngan Bai cam ada chemistry plak. heheh...^_^'

baincardin said...

thanks Yunus! dslr tu lum lagi aa...hehe...masih ku tunggu..punya tunggu..punya tunggu.....

baincardin said...

thanks Yoon See! u should go there, banyak dah perubahan dan benda baru kat sana! ^_^

*Happy Mother's Day to you too :)

protonian said...

wow,...fantastic la,.. especially yang ngan burung tu... huhu,.. suka ngok effect dier,..

Nice pic dudde,.. :D

patungcendana said...

thanks bain...aku cuba buat yang terbaik untuk anak2 aku...

gambar2 mu membuat aku tak bisa bernafas...kau yang hentikan masa... :-)

baincardin said...

thanks Protonian :) time ni teramatlaa panas banget! tapi semangat HDR membuatku terus teruja amik gambar! heheh...

baincardin said...

haaaa....masa terhenti sejurus picu kamera dipetik.:) Patung buat yg terbaik utk anak² dan semoga kesemuanya menjadi cemerlang nanti insyaallah...:)

Mr.shari said...

bila nak ajak shari jejalan ni??
nice photo bro
owez salute u!
:]

baincardin said...

Berjalan² tanpa mengira situasi. Berjalan²lah kamu Shari tanpa mengira masa. ekekekekkk....Nanti ada bloggers gathering, kamu jalan²laa puas².

Selamat Hari Ibu ya ibuk² semua! ^_~.

diyadeary said...

diya rs helang tu nmpk sgt2 hidup! :)


erm.. bain, demam HDR ni lg terok dr swine flu ke? hehe

Akula Nora said...

Suka gambar yang ke-5...nampak mcm di alam fantasi sket..hehe

Mr. Bain pakai kamera apa ye?

baincardin said...

haha....agak² le,..mmg lagi teruk dari swine flu tu. :) dah lama dah demam hdr ni x baik² gak.huu....

baincardin said...

Cik Nora, Bain pakai compact digital camera je, brand Sony, Cyber-shot p200. Gambarnya? leh tengok kat sini:-

http://www.baincardin.com/2009/03/pantulan-hdr_20.html

Enjoy!

influenza said...

subhanallah...cantiknyaaaa awan....

addyaholix said...

langitnya cantik bain.

apisz said...

bain, dah leh tukar pakai dlsr..gambar respect la..cun habis....

baincardin said...

Yup influenza. Bersyukur kita kpd Allah s.w.t. Dgn kebesaranNya, dapat kita menikmati keindahan alam ni..:)

baincardin said...

addy, mmg cantek banget deh awan itu ! :) time tu, awannya banyak dan terasing², langitnya biru, biru sungguh! ^_^

baincardin said...

waah...encik apisz yg dah lama menghilang akhirnya muncul kembali!

dslr tu tunggu laa dulu pisz...hehe. snap je apa yg boleh snap dgn camera yg ada. ^_^'

apisz said...

nak tunggu ape lg? gambar semua cantek2..tiba masanya beli dslr..heee... =)

Aziha said...

aah..la..burung helang tu mcm terbang..nice pict pol...

anyway the last pict..ala ady nampak sgt..br pas putus cinta...hahaha.. :)

baincardin said...

sabo byk² apisz..hehe...sabar tu kan separuh dr iman..heee....ko apa citer? lama banget kamu menghilang. ke planet mana kamu kali nih ? ^_^"

baincardin said...

Jia, sian si Ady tu. frust giler menonggeng bak singa laut ko tau! hahaha!!!! ko sejukkan hati dia dgn beli nasi lemak tiap² hari. Jadi customer tetap laa kata org. heheh :)

amma92fashionism said...

editing is almost perfection..
keep up d gud work fellow..
=))

baincardin said...

Thanks Amma! haaa...ini satu photographer ni, boleh banyak belajar dari dia ni...:)

amma92fashionism said...

just amateur lg..
hehe..
anyway,,thanx~
=))

Aki (kotakitam) said...
This comment has been removed by the author.
baincardin said...

itu baru amateur tu Amma,....belum lagi tahap pro nanti, lagi dasat nanti! ^_^

~~~ kay ~~~ said...

salam bain,
how r u today....
wish u all the best!
(^_^)

~~~ kay ~~~ said...

i just came back and byk gambar yg kay sempat ambik tapi x sempat utk diphotoshopkan...just letak utk new entry jer, i wish i could try...hehehe

TH said...

wah cantik :) oh nak tanya kalau pergi langkawi kena bawa passport atau IC tak?

TH said...

plan mungkin next year pergi masih cari mana agency ada package.

baincardin said...

hi Kay! I'm great today! :) n hope u feel great too!

takpe, share saja gambar2 menarik kamu dlm blog. sharing is caring ;)

baincardin said...

thanks TH!

PASSPORT - Nop!
IC - Yes!

IC mana2 pergi pun mesti bawa kan :)

Emila Yusof said...

Cantik semua gambar bain!! hehe ady merenung masa depan ya...

baincardin said...

thanks kak Emi! ^_^

Ady tu selalu sgt merenung masa depan. ekekek.....byk sangat planning yg dia nak buat tu...

yoon see said...

Yeah, thanks bain, si bujang like me don't know nak pergi dengan siapa?
Nak cari kawan baru boleh pergi!
Happy weekends sir.
I call you sir bain...He..He..

yoon see said...

Apa benda baru kat sana Bain.
My friend showed me before three years back, that time she went with her family, I of course tak boleh join in:(

yoon see said...

Can we have a blogger meet up?
Makan-makan, chit-chat.....
gift ex-change!
Then baru best!
You stay in KL bain?

baincardin said...

Hi Yoon See! ^_^

Happy Weekend to you too! Enjoy ur weekend ya! Sir Bain pun ok....^_^'

The latest spot that you must go when u landed in langkawi is : Cable Car+Jambatan Gantung (Hanging Bridge) !!! it's a must go vac spot there! :)
Marvic pernah arranged this blogger reunion, the 1st blogger's reunion actually. but, bain cannot join them laa dat time, am soooo bz. and yup, I stay in KL! ^_^

apisz said...

tak gi memana pon...skrg mmg free...hehe..buat pe kat ukm? stdy ke? rajin2....

baincardin said...

study hapekebenda! buat assignment daa....kelam kabut kitaorg nk siapkn assignment tu, lecturer tetiba je nak next week submit! kwang kwang kwang.....^_^'

cIk JanNah said...

ya ampun...
sangat nye chantek~!
nie yg rndu nak g langkawi..
huaaaaaaaaa

;)

baincardin said...

cik Jannah, byk lagi tempat yg cantek² di sana ya yang harus dilawati. nanti Bain postkan ya gambar² yg lain. :)

~~~ kay ~~~ said...

morning bain (^_^)
waiting for ur new entry...

have a lovely day!

baincardin said...

morning Kay!

nantikannya ya, bain tgh agak bz ni. byk² bersabar ya! ^_~

Khai95 said...

WOW.,!! CANTIKNYA HELANG TUE.,, HUJUNG TAHUN NIE AQ NAK GI BERCUTI KAT PULAU LANGKAWI.,,,

baincardin said...

mmg cantik helang tu Khai. Langkawi mmg best utk bercuti. ^_^